Del 3 - Veterinärvårdsförsäkring, vad innebär det?

Veterinärvårdsförsäkringen är den del i din försäkring som täcker kostnaderna som uppstår när du tar ditt djur till veterinären.

I de flesta försäkringar kan du välja vilket ersättningsbelopp som ska gälla för en försäkringsperiod som normalt är tolv månader.

Ett lägre belopp gör att din premie blir lägre, men då täcker det kanske inte alla veterinärkostnader. Med ett högre försäkringsbelopp blir premien högre men då täcker det troligen stora delar av kostnaden hos veterinären.

Hur långt räcker då en summa? Förhoppningsvis behöver du inte använda din försäkring så ofta, eller ännu bättre, inte alls. Men skulle du ha otur och ditt djur drabbas av sjukdomar eller skador, så kan kostnaderna lätt skena i väg.

Se mer!
Del 1. Vad är en försäkring?

Del 2. Premie - vad innebär det?

Del 4. Fast och rörlig självrisk - vad innebär det?

Kontakta oss om du har några frågor/funderingar kring din försäkring! Vi rekommenderar även alla våra kunder och djurägare att läsa igenom sitt försäkringsbrev med försäkringsvillkor. Genom att ha koll på vad som ingår i ditt försäkringsskydd är du bättre förberedd om något skulle drabba ditt djur.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig