Sveland Djurförsäkringars historia

Om Sveland Djurförsäkringar

Djuren har varit i fokus alltsedan Sveland bildades 1911 som en kreatursförening. I takt med att sällskapsdjuren har blivit allt viktigare har också efterfrågan på bra djurförsäkringar blivit större. Redan på 50-talet började de första hundarna försäkras hos Sveland och tio år senare lanserades vår kattförsäkring. Idag har vi försäkringar för allt från hundar och chinchillor till alpackor. Hos oss är djurens hälsa och välmående det viktigaste. Därför får du som kund snabb och kompetent hjälp när det behövs som mest.

Ett ömsesidigt bolag
Vi är ett ömsesidigt bolag där du som försäkringstagare också är ägare i bolaget. I praktiken innebär det bland annat att premierna sätts efter skadekostnaderna. Vi strävar efter att ha en vinstmarginal på 10 procent för att kunna utvecklas och behålla vår starka ekonomiska position, vilket skapar ökad service och trygghet för dig. Vid bolagsstämman företräds du som ägare av fullmäktige.

Mervärde för kunderna
Vår grundpelare är att skapa mervärde för dig som kund. Det gör vi genom vår kompetens, flexibilitet och tillgänglighet. Att våra djurförsäkringar är omfattande och prisvärda är en självklarhet.

På huvudkontoret i centrala Hässleholm arbetar cirka 60 personer med bland annat skadereglering och kundservice. Runt om i Sverige har vi dessutom ett 70-tal kunniga ombud och säljare som tecknar in och ger rådgivning om våra försäkringar. Det som är gemensamt för oss är att vi är hängivna djurägare med stort engagemang för god djurhälsa.

Veterinärmedicinsk kompetens
För att säkerställa att vi gör korrekta bedömningar har våra skadereglerare hög kompetens och i många fall bakgrund som djursjukvårdare. Vi har även egna veterinärer som stöd både i det dagliga arbetet och i utvecklingen av våra försäkringar.

Stödjer forskning om djurhälsa
Svelands Stiftelse främjar vetenskaplig forskning och utveckling som har betydelse för djurs hälsa ur ett etiskt och medicinskt perspektiv. En del av Svelands vinst förs varje år över till stiftelsen. Läs mer på Stiftelsens hemsida.

Viktiga årtal i Svelands historia:
• 1911 – Sveland bildas som en kreatursförening
• 1954 – Livförsäkring för hundar lanseras
• 1967 – Veterinärvårdsförsäkring för hundar och katter lanseras
• 2004 – Dotterbolaget Sveland Sakförsäkringar AB bildas
• 2010 – Dotterbolaget Sveland Sakförsäkringar AB säljs till Trygg-Hansa
• 2010 – Moderbolaget Sveland Försäkringar Ömsesidigt byter namn till Sveland Djurförsäkringar Ömsesidigt

Säljare & Ombud
Svelands säljare och ombud finns över hela landet.
Aktuellt

Bildgalleriet
Dela med dig av dina söta eller roliga djurbilder!
Läs mer

Är du kund hos oss?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!

 
 

Kontaktinformation

Besöksadress: Österg. 15, Hässleholm
Postadress: Box 31, 281 21 Hässleholm
E-post: djur@sveland.se
Tel: 0451-38 30 00
Fax: 0101-50 55 44
Karta: Se karta