Sveland Djurförsäkringars samhällsengagemang

Samhällsengagemang

Vårt hjärta bultar för djurs välmående. Därför engagerar vi oss i ändamål som bidrar till djurs hälsa och status i samhället. Tillsammans med våra försäkringstagare samt organisationer som delar vår filosofi verkar vi för att främja djurhälsan.

Har du frågor om vårt arbete eller förslag på hur vi kan hjälpa fler djur till ett bättre liv får du gärna kontakta joakim.bragee@sveland.se.

Forska Utan Djurförsök

Vi samarbetar med organisationen Forska Utan Djurförsök. De finansierar forskning som utvecklar alternativ till djurförsök, till exempel cellmodeller, datormodeller och kemiska analysmetoder. Målet är att ersätta fler djurförsök med moderna metoder och samtidigt bidra till ökad kemikaliesäkerhet och snabbare utveckling av bättre läkemedel. Visionen är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan att utnyttja djur – för både människors och djurs bästa.

Tillsammans med Forska Utan Djurförsök arrangerar vi årligen Stockholm Charity Dog Walk och Malmö Charity Dog Walk. Hundpromenaderna sker till förmån för Forska Utan Djurförsök.

Läs mer om Forska Utan Djurförsök

Manimalis
Vi sponsrar Manimalis, en ideell organisation som arbetar med att samla in och sprida information om sällskapsdjurens positiva effekter på människors hälsa och välbefinnande. Manimalis bidrar till att stärka djurens ställning i samhället och därmed deras välmående.

Läs mer om Manimalis

Solgläntans katthem
Vi samarbetar med Solgläntans katthem som ger hem och omplacering åt katter som blivit övergivna eller föds oönskade till världen. Uppemot 300 katter får nya kärleksfulla hem varje år. Vi stödjer bland annat Solgläntan genom att bidra med kostnadsfria olycksfallsförsäkringar till de omhändertagna katterna.

Läs mer om Solgläntan


Djurhemmet Tassebo
Vi samarbetar med Djurhemmet Tassebo som omhändertar och omplacerar hemlösa och nödlidande katter. De ger katterna en chans att få ett nytt och bättre liv. Vi stödjer bland annat Tassebo genom att bidra med kostnadsfria olycksfallsförsäkringar till de omhändertagna katterna.

Läs mer om Tassebo


Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalité
Vår stiftelse främjar vetenskaplig forskning och utveckling som har betydelse för djurs hälsa ur såväl ett etiskt som medicinskt perspektiv. Svelands Stiftelse grundades 2012 och har sedan dess delat ut över en miljon kronor till olika forskningsprojekt. Bidragen har bland annat använts till att forska om hudinflammation hos hundar, ledinflammation hos hästar och hjärtsjukdomar hos katter.

Läs mer om Svelands Stiftelse
Säljare & Ombud
Svelands säljare och ombud finns över hela landet.
Aktuellt

Bildgalleriet
Dela med dig av dina söta eller roliga djurbilder!
Läs mer

Är du kund hos oss?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan!

 
 

Kontaktinformation

Besöksadress: Österg. 15, Hässleholm
Postadress: Box 31, 281 21 Hässleholm
E-post: djur@sveland.se
Tel: 0451-38 30 00
Fax: 0101-50 55 44
Karta: Se karta