Valpförsäkring - välj rätt försäkring till din valp

Det kan vara svårt att veta vilken typ av försäkring man ska välja till sin valp. Varför ska du försäkra din valp och vad kostar det? Vi tipsar om vad som är bra att tänka på.

Varför ska man försäkra en valp?
Valpar kan, liksom vuxna hundar, bli sjuka eller skada sig. En del valpar tycker till exempel om att tugga i sig saker som inte är bra för dem, vilket kan leda till kräkning, diarré och i värsta fall operation. En försäkring gör att du får hjälp med att betala veterinärkostnaderna om olyckan är framme. Här kan du läsa om några vanliga skador och vad det kan kosta att gå till veterinären med hunden.

Hur väljer jag försäkring till min valp?
Valpen kan försäkras från att den är sex veckor gammal. Det finns några saker du behöver ta ställning till när du väljer försäkring. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ingår i försäkringen och vad vill du ska ingå? Olika försäkringar täcker nämligen olika mycket. Det går också att göra vissa tillval till försäkringen om du vill kunna få ersättning för till exempel medicin och rehabilitering. 

Här kan du läsa mer om de olika delarna i en försäkring.

Vad kostar det?
Kostnaden för försäkringen baseras på hundens ras och kön, var du bor och vilken sorts försäkring du väljer. Priset påverkas sedan av vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk du väljer. Ett lägre ersättningsbelopp gör att försäkringen kostar mindre, men täcker kanske inte alla veterinärkostnader. Väljer du en högre självrisk blir försäkringen billigare, men besöket hos veterinären blir dyrare. 

Kostnadsexempel vid försäkring med fast självrisk på 1 900 kr och rörlig självrisk på 15 procent:
Om veterinärbesöket kostar 20 000 kr betalar du 1 900 kr i fast självrisk. På de resterande 18 100 kr (20 000–1 900) betalar du 15 procent, d.v.s. 2 715 kr. Försäkringen ersätter 15 385 kr, totalt betalar du 6 515 kr själv.

Här kan du läsa mer om våra olika hundförsäkringar.

Relaterande artiklar
Hitta den bästa försäkringen till din hund | Sveland Djurförsäkringar
Svelands Lilla Försäkringsskola | Sveland Djurförsäkringar
Din försäkring räddar djurs liv | Sveland Djurförsäkringar

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Fler försäkringar för dig

Sveland Hundförsäkring