Stipendier till forskning om hundars hälsa

Svelands Stiftelse för djurens hälsa och livskvalitet främjar vetenskaplig forskning och utveckling som har betydelse för djurs hälsa ur ett etiskt och medicinskt perspektiv. Varje år överförs en andel av årets vinst från Sveland Djurförsäkringar till stiftelsen. Totalt delades 244 000 kr ut under 2017. Läs mer om stipendiaterna som delades ut till hund nedan: 

Epilepsi hos hundar
I studien kommer veterinären Abtin Mojarradi att undersöka förekomsten av brist på vitamin B12 hos hundar med epileptiska krampanfall. B12-brist är en av flera möjliga orsaker till epilepsi men ytterligare studier krävs för att fastställa detta. Studien kommer förhoppningsvis att bidra till att man kommer ett steg närmare att hjälpa hundar som lider av epilepsi.

Hundars tandhälsa

Sveland Djurförsäkringar bidrar med medel för att tillgängliggöra en omfattande studie om hundars tandhälsa för hundägare och veterinärpraktiker. Projektet, som leds av veterinären Karolina Enlund, syftar till att förbättra behandlingsframgången vid tandlossning, som är den vanligaste tandsjukdomen hos hundar.

Läs mer om stipendiaterna för häst och för katt här.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Hundförsäkring