Hållbar kattägare

Du har kanske läst i tidningen eller hört någon berätta att katten orsakar stora utsläpp av växthusgaser. Är det verkligen så att våra älskade husdjur inte är hållbara? I denna artikelserie i fem delar vill vi på Sveland titta närmare på katten i ett hållbart samhälle och på hur du som kattägare kan göra bra val för ett hållbart djurägande.

Begreppet hållbarhet förknippas ofta med klimatutsläpp, och mycket forskning talar för att djurägande står för stora utsläpp av växthusgaser. Men hållbarhet i ett större perspektiv inkluderar möjligheter till mänsklig utveckling och att mänskliga rättigheter kan tillfredsställas, samtidigt som naturresurser och ekosystem inte förstörs.

Alla som har djur vet att husdjur har en positiv och sund inverkan på våra liv. Att ta hand om ett djur minskar stress, gör oss lyckligare och mer hälsosamma. Dessutom finns det många forskningsstudier som visar att djurägare mår psykiskt bättre, är friskare och uppsöker vård mer sällan. Så vad är det med kattägandet som riskerar att bli ohållbart?

I denna artikelserie kommer vi att titta på hur man kan tänka mer hållbart kring prylar och leksaker till sin katt samt vilka val man kan göra kring mer hållbart foder. Vi tittar även närmare på sund avel och alternativet att adoptera katter. Till sist tittar vi på kattens hälsa, vikten av motion och mental aktivering.

Sveland – ett hållbart försäkringsbolag
Nästan alla som arbetar på Sveland har egna djur och vi vet hur viktiga djuren är för att vi ska kunna leva ett hållbart liv i balans. Våra husdjur har så stora effekter på människors hälsa och ger oss så mycket positivt att ett liv utan husdjur inte är tänkbart. 

För oss på Sveland är det viktigt att både människor och djur ska kunna leva på vår planet under en lång tid framöver. Som djurägare kan du ofta med små medel och smarta val bidra till en mer hållbar planet, en mer hållbar ekonomi för dig som djurägare och ett mer hållbart djur. Kort sagt ett hållbart djurägande! Här kan du läsa mer om Svelands hållbarhetsarbete med fokus på hållbart djurägande.

Hållbart djurägande handlar om att hitta sätt för dig och din katt att förebygga skador, undvika sjukdomar och att leva på ett för er hållbart sätt. Vi på Sveland vill hjälpa till genom att dela med oss av vår expertkunskap och ge dig och din katt de bästa förutsättningarna. Häng med i våra artiklar om hållbart kattägande så kommer du att få lära dig allt du behöver veta.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Kattförsäkring